Sara Walther

Nu testar vi något nytt
Blev rekommenderad en gel att använda på Apollo som ska verka lugnande vid stressade situationer. Det bästa är att det är ingen karens på så kan alltså använda på tävling och förhoppningsvis få lite kontroll på flyktinstinken. Det är nog flera som tycker jag gör en stor grej av detta, men den som inte varit med eller suttit på honom kan inte förstå. Men det är dyrt. 399 för 10 påsar och en påse är en dos. Men jag tänker vända på varenda sten för att få det att funka. Lovar att lämna en utvärdering. Man ska smeta på gelen 30 minuter innan, i näsan och sen hållet det i 2,5 timme.
 
Såhär står det:
Confidence EQ är en gel som innehåller hästens maternella feromon (EAP) 1% för att skapa lugn och trygghet för oroliga och nervösa hästar. Confidence tas inte upp i kroppen utan fungerar som en trigger för receptorer i näsan. 
 
Confidence EQ rekommenderas till hästar som visar tecken på att lätt bli oroliga, nervösa eller som är mycket känsliga inför nya situationer och/eller förändringar i sin närmiljö. Kan även användas under inlärning och träning och inför nya situationer där man vill ha en avspänd och harmonisk häst. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress