Sara Walther

årets tävlingar
 
 Årets första tävling blev på kiladalen i april, sen årsdebut pga olika anledningar som kallas livet ;) Nej men Apollo gjorde illa sig, jag jobbade väldigt mycket. Vi startade 90 cm samt 1 m. Planen var att kunna återgå ganska fort i tävlandet eftersom han hade skött sig bra på hösten med någon felfri 110. Men vi hade olika planer. 90 cm resulterade i utesluten pga mer än 16 fel som var både rivningar och han vägrade gå i närheten av några hinder, han var otroligt spänd och vissa hinder hoppade han rakt igenom. Men i 1 m så hoppade Fredrik honom pga jag kände mig helt värdelös och tyckte att han kunde ge Apollo bättre förutsättningar. 12 fel, 3 rivningar blev resultatet.  
Fredrik och Apollo
 
***
 
Nästa tävling var Åby, i slutet av April. Där vi hoppade 80 cm bedöming A. Där var han fin och nollade. Samt hoppade 90 cm Inverkanshoppning. Även där nollade han, han var betydligt bättre denna tävling så kanske behövde han en tävling att komma igång.
 
***
 
Sedan gick vi ju omkull och fick en ofrivillig paus när jag hade hjärnskakning innan det var dags för tävling på Stjärnholm i början av juni. Tror jag hann rida 3 pass innan det var dags. Vi hoppade först 80 cm, där han var strålande och lyssnade verkligen, resultatet blev en dubbelnolla och vinst. Fina häst! Och sedan i 90 cm var han lika fin och tog en andra placering. Denhär tävlingen växte han verkligen och kunde på helt annat sätt ta sig an banan utan att bli spänd. Jag hade även bytt bett till ett tjock tvådelat gummibett han verkligen trivs med samt införhandlat blinkers.
 
Dem magiska knopparna har Jossan gjort, han var så snygg!
 
*** 
 
 Nästa tävling var också i juni, och denna gång på smedstorp. 80 cm samt 90 cm. första klassen var en bedömning A och han nollade så en rosett fick följa med hem. Var väldigt glad på honom för han var rätt spänd men tog sig ändå mod att hoppade det han tyckte var läskigt som han kanske för ett halvår sedan vänt och sprungit åt andra hållet för. Andra klassen, 90 cm var han super, dubbelnollade och placerade sig som nr 3.
 
***
 
Nästa tävling var på Hölö, jag och Fanny åkte med Apollo och Klara. Planen var att hoppa 85 samt 95. Men otroligt dålig planering av tävlingen så vi valde att stryka oss från 95 för att slippa vänta i flera timmar. Gillade inte alls den tävlingsplatsen, var ingen ordning, banan var trång och som sagt, planeringen var sämst. Med långa pauser och bara nej. Bästa var dock goodiebagen, alltid trevligt att få! Apollo var spänd men skötte sig bra, värre med ryttaren som red iväg i omhoppningen på sista linjen så det blev flackt. så resulterat blev 0+8.
Men snygg är han min häst!
***
 
Och sista tävlingen vet ni ju hur det gick eftersom det var i Söderköping. i 90 cm 0 fel och 1 m 4 fel.
Duktiga Frida tog jättefina bilder! Lyxigt att både ha hästskötare samt fotograf med sig ;)
 
 Årets resultat ser betydligt bättre ut än förra året, och resten av hösten tänkte jag fortsätta på samma bana, hoppa 90 och 1 m ungefär. Samla på oss bra rundor, ha kul och börja lita på varandra innan vi förhoppningsvis kan börja hoppa lite högre, eller så gör vi aldrig det, och det är också okej.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress