Sara Walther

God morgon
Fredag igen, vad fort veckorna går, men har jobbhelg hela helgen med start vid halv 3.. Idag ska hästarna få komma ut i skogen och sträcka på sig ☺️ 
Igår satt jag och kolla våren tävlingar, blir en hel del men jag har lite att klura på...dagen
blev en lång dag i stallet idag, började med att hoppa Big, min fina kille, han skötte sig exemplarisk, längtar till tävlingarna i vår! Han blir lite stark och ivrig emllanåt men det handlar nog im att han tycket det är så kul att hoppa, men han svarar så bra när jag ber honom att gå framåt och komma tillbaka, ibland känns det som jag bara behöver tänka det, tror vi kommer bli ett riktigt bra team längre fram. 
 
Sedan var det dags för Zelda, och ja va ska man säga om den damen? Bitch.. haha nej men hon blir lite hetsig, och jag kräver lite för mycket kontroll, jag måste rida henne som en ponny, det funkar bättre. Men som sagt, skulle rida på en linje, räcke 4 galoppsprång oxer. Hon hoppa iväg på räcket så tog en ordentlig halvhalt, men då börja hon studsa så tröck fram henne, vi kom lite utifrån. Inget överdrivet men för mycket för hon skulle tycka det var okej ;) så det slutade med att jag hoppade men inte hon, haha. 
 
Fastnade i stigbygeln så när Zelda kastade sig åt sidan rev jag med hela hindret och då fick hon panik, skruttan. Var lite arg på henne, jag menar, det är ju år sen jag ramlade av henne, det händer ju liksom inte. haha men hoppade upp på en gång och då hoppade hon bra. Knäppis! Hade sand precis överallt...
 
Sedan följde jag med Julia till hölö för att bes Mexico, det blev en mysig resa, och han gick igenom utan anmärkning. När vi kom tillbaka gick jag lite med Calle, han ska ju börja ridas imorgon. 
 
PS. Idag fick min Julia barn, en liten pojke. hur sjukt är inte det?! Längtar tills man får träffa honom!
Hörni, behöver er hjälp!
Big har ju en så kallad "stressmage". Han bajsar väldigt mycket vid ridning, och det blir mer och lösare om jag inte är lugn eller om han blir stressad eller frustrerad.. Har ni någon tips på tillskott man kan ge? Han är alltid liiite lös i magen, men mår ju annars väldigt bra.

TIPS TACK